tirsdag den 3. september 2013

Kalvemørbrad i rødvinsmarinade

Hos os bruges grillen flittigt, sommer som vinter.
Sidste uge besluttede vi, at vi ville grille en kalvemørbrad fra fryseren lørdag, som afslutning på en travl uge.
Meeen som sædvanligt gik intet efter planen. Lørdag tog vi på hybenjagt over middag, og var først hjemme igen lige før spisetid. Med en 2 årig fungerer det ikke, at strække middagen til kl. 20, så mørbraden fik lov at soppe videre i sin rødvin, og vi endte med rugbrødsmadder.



Søndag skulle kalven så på grillen, og den blev intet mindre end fantastisk.
Efter 2 døgn i rødvindsmarinade, kunne det i forvejen møre kød, nærmest tygges med øjenbrynene.

 
Kødet var helt perfekt - blev først brunet på grillristen, og derefter lagt over indirekte varme. Der blev sat stegetermometer i den tykkeste del af kødet, og da temperaturen ramte 58 grader, var den helt perfekt.
Gennemstegt i den tynde del og sprød skorpe, og lækkerlyserød i midten i den tykke ende af mørbraden.
Kødet blev serveret med saltbagte kartofler, og en rest af salat og dipper fra lørdagens frokost -helt fantastisk søndagsmad!



Opskriften på rødvinsmarinaden kommer her:

1 kalvemørbrad
1 flaske rødvin 

Saft af 2 store citroner
4 spsk. mørk muscovadosukker
1 spsk. honning
5 fed hvidløg
2 tsk. Chiliflager
Salt
Peber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar