Sidste uge besluttede vi, at vi ville grille en kalvemørbrad fra fryseren lørdag, som afslutning på en travl uge.
Meeen som sædvanligt gik intet efter planen. Lørdag tog vi på hybenjagt over middag, og var først hjemme igen lige før spisetid. Med en 2 årig fungerer det ikke, at strække middagen til kl. 20, så mørbraden fik lov at soppe videre i sin rødvin, og vi endte med rugbrødsmadder.
Søndag skulle kalven så på grillen, og den blev intet mindre end fantastisk.
Efter 2 døgn i rødvindsmarinade, kunne det i forvejen møre kød, nærmest tygges med øjenbrynene.
Gennemstegt i den tynde del og sprød skorpe, og lækkerlyserød i midten i den tykke ende af mørbraden.
Kødet blev serveret med saltbagte kartofler, og en rest af salat og dipper fra lørdagens frokost -helt fantastisk søndagsmad!
Opskriften på rødvinsmarinaden kommer her:
1 kalvemørbrad
1 flaske rødvin
Saft af 2 store citroner
4 spsk. mørk muscovadosukker
1 spsk. honning
5 fed hvidløg
2 tsk. Chiliflager
Salt
Peber
Ingen kommentarer:
Send en kommentar