Derudover har mine forældre i år haft de flotteste kirsebær i deres have, så fryseren er nu fyldt godt op med lækre sager.
Udfaldet blev faktisk rigtig godt. Der blev lavet 3 forskellige variationer:
Solbær med vanilje, ribs og kirsebær og til sidst ribs, rabarber og stikkelsbær.
Jeg valgte den nemme løsning - syltesukker!
Dansukker har lavet en sukkerversion, der egner sig til syltning, da der både er sukker, konservering og stivelse i.
Det er rimelig enkelt at bruge. Man tager blot en del bær og en del sukker + en smule vand. Dette koges sammen nogle minutter til sukkeret er opløst, og herefter kan syltetøjet hældes på rengjorte glas.
Som sagt lavede jeg 3 versioner.
Solbær - vanilje: en del solbær + en del syltesukker. Koges op med lidt vand og vaniljekorn = super lækker blanding og perfekt til en god brie.
Ribs - kirsebær: 1/2 del ribs + 1/2 del kirsebær + 1 del syltesukker. Koges op med lidt vand = Rigtig, rigtig god smag med den syrlige ribs og den dybe, søde kirsebær. Passer godt til en dessert eller til en god ostemad
Ribs - rabarber - stikkelsbær: 1/3 ribs + 1/3 stikkelsbær + 1/3 rabrber + 1 del syltesukker. Koges op med lidt vand = God smag til den søde side. Næste gang vil jeg putte lidt mere ribs i, så den bliver knap så sød, men smagen er god.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar