Senere i dag skal jeg ud at have en kæmpe is - det har jeg lovet mig selv, da der er noget at fejre. Jeg er nemlig nu kommende lærerstuderende, og det skal da fejres. Derfor kommer her opskriften på hjemmelavet guf, som kan spises (gerne i store mængder) på alt is:-)
Til en stor skål med guf:
200 g past. æggehvide
600 g sukker
2 dl. vand
1/2 - 1 dl. jordbær- eller hindbær marmelade
Evt lidt rød eller pink frugtfave
Pisk æggehviderne helt stive og pisk til sidst marmeladen i.
Hæld sukker og vand i en gryde. Kog det op et par minutter, til sukkeret er opløst i det nu lidt tykke sukkervand.
Hæld derefter det varme sukkervand i æggehviderne lidt efter lidt, mens der piskes. Pisk i 10-15 minutter til massen er blank, sej og fin. Tilsæt evt. farve, hvis den skal være lidt mere skrap. Og så er der ellers dømt isfest:-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar