Til det grillede kød og salaten hører det sig til med gode dipper, eller en kold sauce, som det også kaldes. Her kommer 3 gode bud på dem.
Guacamole, salsa og fetadip - alle 3 super gode, både sammen og hver for sig.
Fetadippen kan laves i et utal af variationer. Jeg har ofte blendet en god feta med grillede peberfrugter og smagt til med citron og sød chilisauce.
En bekendt gav dog et tip om at blande fetaen med cremefraise, og resultatet var super godt.
Du skal bruge:
1/2 puck feta
1/2 bæger cremefraise
Friske krydderurter
Citronsaft
Hvidløg
Blend feta og cremfraise til en cremet masse. Blend krydderurter i sammen med og smag til sidst til med citronsaft og finthakket hvidløg
Guacamole er en absolut favorit her i huset. Den kan sagtens bruges til andet end mexicansk mad og passer super godt til sommerens kød og salater. Avokadoens fede frugtkød passer godt til krydderier og lidt syrligt, som for eksempel tomater.
Du skal bruge:
3-4 avokadoer
10 cherrytomater
Citronsaft
Salt/peber
1/2 finthakket rød chili UDEN KERNER¨
1 finthakket fed hvidløg
1/2 finthakket rødløg
Blend avokadoens frugtkød og tilsæt lidt citronsaft undervejs.
Halver tomaterne og fjern al indmad i dem. Skær dem derefter i helt små stykker.
Bland tomaterne i de blendede avokadoer og smag til med salt og peber. Tilsæt hakket chili, rødløg og hvidløg. Pas nu på med chilien, at det ikke bliver for stærkt.
Ønsker man den lidt mildere, kan man putte et par skefulde cremefraise i til sidst og evt. et strejf sukker.
Hjemmelavet salsa er svært at konkurrere med, hvis man først har lavet det et par gange. Personligt kan jeg godt lide en salsa med lidt struktur - altså er det lidt ærgerligt, når den er helt kogt ud, så man ikke kan skelne tomater fra alt det andet.
Det tager en halv times tid at lave, og den er bedst dagen efter. Til gengæld smager den himmelsk og passer til det meste.
Du skal bruge:
5 store solmodne tomater
3 røde snackpebere
1 rødløg
1 fed hvidløg
4-5 blade basilikum
4 spsk. balsamico
4 spsk. olivenolie
lidt sukker
Salt/peber
evt. lidt koriander
Skær et kryds i toppen af hver tomat, og put dem i en gryde med kogende vand et øjeblik. Put dem derefter i en skål kold vand, og man kan lidt tage skrællen af dem.
Tag indmaden ud af tomaterne og skær den resterende del i små tern.
Hak snackpeberne i små tern og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Put dem i en skål med de hakkede tomater og tilsæt finthakket rødløg og hvidløg.
Hak basilikum fint og bland det med i skålen. Bland til sidst balsamico og olivenolie i, rør det sammen med grøntsagerne og smag til med salt, sukker og peber. Hvis det mangler lidt syrlighed, tilsætter man lidt mere balsamico, og mangler det fedme, tilsættes lidt mere olivenolie.
Sæt til sidst skålen på køl, og se om du kan vente med at spise salsaen til dagen efter.
Ja, ja, det virker mere besværligt i forhold til det købte, men prøv alligevel - det er det hele værd:-)
..og til sidst et glimt at kødet: Kalvemørbrad i en marinade at olie, paprika, karry, hvidløg, salt og peber - og til sidst stegt på grillen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar