søndag den 14. juli 2013

Sommer, sol og tid til gode madoplevelser

Så er jeg tilbage! Min familie har ferie, og vi har været i sommerhus nogle dage.
Jeg havde besluttet at lave blogindlæg på forhånd, som bare skulle udgives, men i pakning, feriekuller og praktiske oplevelser, druknede de gode intentioner.


Men nu er jeg som sagt på igen - mange dejlige (mad) oplevelser rigere.
En god madoplevelse betyder ikke altid hjemmelavet mad - heller ikke luksusmad, dyrt mad eller noget helt vildt fancy - til gengæld kan et simpelt måltid eller en pizza forvandles til en totaloplevelse, hvis man bare nyder det, omgivelserne og selskabet. Og hold da op, det har vi gjort!
Ferie er jo for alle, og når vejret er godt, er det altså ikke meningen, man skal stå i køkkenet hele dagen - men også ind i mellem slippe tøjlerne og tage de oplevelser, der nu kommer.
I sommerhuset stod der en del rabarbere, der trængte til at blive brugt. Og derfor kommer der de næste dage nogle forskellige rabarberopskrifter, som blev testet.



Alle tager udgangspunkt i syltede rabarbere, og grundopskriften er som følger:
500 g rabarbere, skåret i tykke skiver á ca. 2 cm.
250 g sukker
Korn af 2 vaniljestænger
4 -5 dl. vand

Hæld vand, sukker og vaniljekorn i en gryde, og få det til at koge.
Når blandingen koger, puttes rabarberne i, og de koges et par minutter.
Sæt derefter blandingen inkl. lagen på køl, og lad det stå natten over.

Næste dag har du de flotteste lyserøde rabarberstykker - der kan bruges til desserter, kager, is mv.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar