fredag den 11. oktober 2013

Chokolademuffins med flødebolletop

I lørdags ville jeg forsøge at bage flødebollemuffins. Derfor fandt jeg yndlingsopskriften på muffins og ville så bare bruge en æggehvide/sukker blanding på toppen, der skulle overtrækkes med chokolade.

 
Meen. Flødebolletoppen blev desværre ikke helt som den skulle være, da vi ikke fik alle sukkerkorn opløst, inden skummet blev pisket op. Og da jeg forsøgte at overtrække toppen, faldt den første direkte af og ned i chokoladeskålen:-) Så jeg tog en hurtig beslutning -brugte det lidt mislykkede topping alligevel, og pyntede med chokolade og frysetørrede hindbær. Lidt knasende top, men de var flotte, og selve kagen smagte fantastisk.

Chokolademuffins: ca. 12. stk.

2 dl. mel
2,5 dl. sukker
1 dl. cacao (pulver)
1/4 tsk. salt
1 tsk. vanilje
1 letpisket æg
1 1/4 dl. kærnemælk
0,75 dl. solsikkeolie
1 1/4 dl vand

Bland først alle de tørre ingrdienser sammen. Derefter blandes de våde ingredienser, og det hele pisks godt sammen. Hæld dejen i muffinsforme og bag dem 15-20 min. ved 175 grader. Lad kagerne køle af, inden toppen sættes på.

Topping:
6 past. æggehvider
850 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
saft fra 1 citron

Bland alle ingredienser i en rustfri skål, og sæt derefter skåle over et vandbad. Rør i massen indtil alt sukker er opløst. Det er virkelig vigtigt, at de hele opløses!
Pisk derefter massen til skum, og pisk til den er kølet ned.
Brug en stor, rund tylle til en sprøjtepose, og lav toppe på alle muffins. Sæt derefter kagerne i køleskabet, til de er kølet helt ned.
Hvis du vil overtrække hele toppen med chokolade bagefter, skal du ca. bruge 350 g. Hvis de blot skal pyntes, skal du bruge ca. 200 g.

God fornøjelse:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar