Chokolademuffins: ca. 12. stk.
2 dl. mel
2,5 dl. sukker
1 dl. cacao (pulver)
1/4 tsk. salt
1 tsk. vanilje
1 letpisket æg
1 1/4 dl. kærnemælk
0,75 dl. solsikkeolie
1 1/4 dl vand
Bland først alle de tørre ingrdienser sammen. Derefter blandes de våde ingredienser, og det hele pisks godt sammen. Hæld dejen i muffinsforme og bag dem 15-20 min. ved 175 grader. Lad kagerne køle af, inden toppen sættes på.
Topping:
6 past. æggehvider
850 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
saft fra 1 citron
Bland alle ingredienser i en rustfri skål, og sæt derefter skåle over et vandbad. Rør i massen indtil alt sukker er opløst. Det er virkelig vigtigt, at de hele opløses!
Pisk derefter massen til skum, og pisk til den er kølet ned.
Brug en stor, rund tylle til en sprøjtepose, og lav toppe på alle muffins. Sæt derefter kagerne i køleskabet, til de er kølet helt ned.
Hvis du vil overtrække hele toppen med chokolade bagefter, skal du ca. bruge 350 g. Hvis de blot skal pyntes, skal du bruge ca. 200 g.
God fornøjelse:-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar