Det, at finde spændende grønt tilbehør til sommerens grillede kød, kan godt være en udfordring. I virkeligheden er det jo kødet, der er det mest interessante i hele grillprocessen:-)
Denne her "kål" slaw kan bruges til alle typer af kød; lyst, mørkt, til pølser og marineret kød. En god og nem måde at få sine grøntsager på, og den kan godt konkurrere med den traditionelle kartoffelsalat. "Kål" slawen kan sagtens spises lige efter tilberedning, men er også lækker dagen efter, da marinaden rigtig har givet smag. Det bliver sådan en sur/sød marinade, som passer super godt til kålen.
"kål" slaw til 4-6 personer
1 spidskål
1 rødløg
1 håndfuld mandler
1/2 dl. æblecidereddike
1/2 dl. god olivenolie
Salt
Sukker eller evt. sødemiddel
Spidskålen og rødløg hakkes i fine strimler/ringe. Æblecidereddike og olivenolie blandes og smages til med salt og sukker (eller sødemiddel, hvis man vil undgå sukker).
Olie/eddike blandingen hældes over grøntsagerne og blandes godt sammen, og til sidst drysses med finthakkede mandler.
Velbekomme:-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar