tirsdag den 25. juni 2013

Madmuffins med bacon, løg og ost

Madmuffins er den lidt sjove sammensætning af det salte og grove - i en kageform og med kagekonsistens. De smager dejligt, er nemme at bage og kan fryses ned, tages med og altid bruges som det lille ekstra spændende tilbehør.





Denne opskrift er med ristet bacon, løg, purløg og masser af ost. Der er lidt groft i, men med mængden af ost har de et ret bastant næringsindhold - og de smager herligt lune:-)

Denne opskrift er til 12 store muffins - eller ca. 20 i almindelig størrelse:

375 g hvedemel
200 g fuldkornsspeltmel
3 tsk. bagepulver
1,5 tsk. salt
7 æg
0,8 dl. flydende margarine
3,5 dl. yoghurt natural
250 g rød cheddar (evt. i blok, hvis man vil have store stykker i)
1 pk. stegt bacon
1løg i små tern
Purløg

Bland mel, bagepulver, salt og 2/3 af osten sammen.
I en anden skål blandes æg, margarine og yoghurt, og rør det i melblandingen.
Rør bacon, løg og purløg i, og put blandingen i det ønskede antal muffinsforme.
Drys med resten af osten og bag dem ca. 20 min. ved 200 grader.

De kan sagtens spises kolde, men smager altså bedst, når osten er smeltet.

god fornøjelse
 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar