Selvom vejret lige nu ikke er så sommerligt, kan maden jo godt være det.
I går fik vi laksedeller - super nemme, lækre og gode at lave sammen med børnene.
Min datter på 2 hjalp med at røre farsen, og synes det var helt fantastisk at hjælpe, røre, smage og til sidst se det færdige resultat -hun spiste en del:-)
Du skal bruge:
500 g laks uden skind og ben
1 løg
1 æg
Salt
Peber
Olie til stegning
Hak laksestykkerne fint og riv løget på et rivejern. Bland laks, løg og æg i en skål og put salt og peber i.
Lad gerne farsen stå et par timer inden stegning, så de får god smag.
Opvarm lidt olie på panden, og læg klatter af farsen på med en ske, når olien er stegeklar. Personligt kan jeg godt lidt at blande lidt avokadoolie med en anden olie, da de giver en lidt blød smag til fisken.
Steg dellerne nogle minutter på hver side, så de hænger godt sammen. Pas på ikke at stege dem for meget, da laks hurtigt bliver tørt.
Herhjemme blev de serveret med lidt rugbrød smurt med mayo, rød peber, nye danske agurkeskiver og friske radiser. Lækkert og nemt:-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar