søndag den 23. juni 2013

Oreo cheesecake med friske jordbær

Lørdag var der fødselsdag på programmet, og fødselaren er meget glad for kager og andre søde sager. Derfor skulle der eksperimenteres lidt med en god kage, han skulle have i overraskelsesgave.
Valget faldt på en Oreo Cheesecake - flødeost, Oreos, fløde, vanilje og friske jordbær. Inspiration er fundet her:kortlink.dk/cmnn .  Det kunne jeg altså overhovedet ikke stå for.

 
Bunden blev lavet af rester af müslibarer, der har ligget i fryseren et stykke tid. Den kan også sagtens laves af digestive kiks eller anden sprød kagedej.
Jeg går ind for at rester bliver brugt, og derfor blev min bund altså med både lidt hindbær og hvid chokolade, som müslibarerne var bagt med.

Du skal bruge følgende:

Bunden:
Ca. 200 g kiks eller anden kagerest
35 g brun farin
70 g smør
Lidt salt


Fyldet:
130 g hakkede Oreos
6, 5 dl. fløde
600 g flødeost
150 g sukker
Citronsaft efter smag
2 vaniljestænger eller alternativt rene vaniljekorn

Kiksene/kageresterne knuses. Smør og farin smeltes sammen og kageresterne røres i. Hvis man ikke bruger digestive, kan det anbefales at putte lidt salt i.
Glat massen i ringen af en springform. Det er smartest at sætte ringen uden bund på serveringsfadet, lægge en strimmel bagepapir indeni og så glatte bunden direkte derpå. Husk at få bunden helt ud til kanterne.
Sæt derefter bunden på køl ca. 1/2 time

Flødeost piskes med sukker, lidt citronsaft og vaniljekorn.
Fløden piskes og vendes sammen med ostemassen. Derefter røres de hakkede Oreos i.
Hæld massen i springformen, der står på kagefadet og glat overfladen. Sæt den derefter på køl natten over.

Kagen kan pyntes efter smag og behag. Lige nu er danske jordbær helt oplagte, og de giver en rigtig flot rød/hvis fødselsdagsfarve til anledningen:-)
Jeg pyntede med 100 g finthakkede Oreos og friske jordbær - super lækkert!

Det er en super lækker kage. Helt fantastisk med blød, cremet fyld. Lidt saltet bund, lidt vanilje og flødeostesmag i fyldet, bandet med den mørke smag fra Oreos. Efter min mening, må der godt være lidt mere bund, og det vil jeg prøve næste gang, den skal laves. MUMS!





Lige lidt billeder fra processen:

 

















Ingen kommentarer:

Send en kommentar